Newsletter

LOFT w Paryżu

21.10.2016

Nazwa

Mieszkanie położone jest na dwóch piętrach. Większa, dzienna część na parterze jest lepiej doświetlona zarówno od strony ulicy, jak i podwórza.

Projekt został pomyślany, tak aby spełnić wymagania właścicieli dotyczące intensywnego życia. Oferuje szeroką przestrzeń życiową w wyniku połączenia , kuchni, jadalni i salonu studia.

We wspólnej dużej przestrzeni zostało wyodrębnione pomieszczenie za fasadą z zakrzywionego szkła, które może być dodatkowo odizolowane poprzez zasłony.

Całą dzienną przestrzeń łączy okładzina wykonana z drewna orzechowego, pokrywając podłogę i sufit w zabudowie szklanej, a także część blatów kuchennych. W salonie ukrywa wejście do sypialni, toalety, pralni, jak również dużej klatki schodowej prowadzącej na piętro dedykowane dzieciom.

Na platformie spoczynkowej schodów łączących dwa poziomy znalazło się ciche i wygodne miejsce służące do czytania, oglądania telewizji lub grania w gry wideo.













Projekt: Cut Architectures
Fot. © David Foessel